Red Bull Music Academy
0

Svirajte sa Dubiozom!

Sarajevo-x.com
Radionica Red Bull Music Academy u četvrtak, 3. juna od 17 do 24 sata svim zainteresovanim, koji se prijave najkasnije do 2. juna, omogućava da se informišu o akademiji, njenom radu, te priči benda Dubioza kolektiv i njihovog člana i producenta Brane Jakubovića o produkciji pjesama, snimanju instrumenata, elementima dobrog nastupa, pronalasku izdavača i plasiranju svog materijala do publike.

Red Bull Music Academy je multidisciplinarni događaj u neprekidnom razvoju, na kojem se svake godine okupi 60 muzičara, DJ-eva, producenata, MC-ijeva, vokalista i muzičkih novinara kako bi razmijenili iskustva, teorije i čuli nove radove i sessione nekih od muzičkih pionira suvremene scene. Ne radi se o tome da se muzičari jednostavno "uštekaju" i odsviraju svoje melodije. Akademija nudi jedinstven proces razmjene, otkrivanja i učenja u kojem iznimno talentirani muzičari različitih generacija i svjetonazora iz svih dijelova svijeta ulaze u živu komunikaciju – mentalnu, duhovnu – i, prije svega, prijateljsku.

Ove godine radionica Red Bull Music Academy bit će održana u velikom MGKS studiju u zgradi Radio-televizije BiH, a učesnici će moći u potpunosti osjetiti kako izgleda jedan dan na Akademiji.

Nakon što u prvom dijelu predavanja čuju informacije o produkciji, specifičnim tehnikama snimanja, miksanja, masteringa i drugo, u drugom dijelu radionice sa riječi se prelazi na djelo. U MGKS studiju bit će postavljen kompletan set za bend, a svi zainteresirani će moći da sviraju i snimaju sa Dubiozom. Svima će biti pružena prilika da osjete groove u studiju, učestvuju u snimanju jedne pjesme i učine ovaj događaj još interesantnijim.

Ulaz na radionicu je besplatan, uz obaveznu prijavu (sa sljedećim podacima: ime, prezime, kontakt telefon) na e-mail [email protected], najkasnije do 2. juna, kako bi se svim zainteresiranim muzičarima omogućio neometan ulaz u MGKS studio u zgradi RTV doma.

Dan nakon radionice, novi album Dubioze kolektiv, "5 do 12", doživjet će bh. premijeru (u petak, 4. juna) u okviru Red Bull Music Akademije u sarajevskom Domu mladih.