Muzika
65

"Svijet je lijep kada sanjamo": Piloti pjesmama Zeničane vratili u vrijeme istinskog rocka

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nakon više od 20 godina u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici večeras je nastupao srbijanski rock sastav iz Beograda Piloti koji su svojim pjesmama vratili Zeničane godinama unazad u vrijeme kada se živio rock.

Piloti su večeras u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici za sve generacije priredili koncert za pamćenje na kojem su izveli samo dio pjesama iz bogatog repertoara. Kako je koncert odmicao, tako je i atmosfera u zeničkom pozorištu bila opuštenija.

Piloti na čelu sa Zoranom Kikijem Lesendrićem koncert su otvorili pjesmama: Neverna si, Čini mi se, Ne vjeruj u idole, Rekla je da u mojoj glavi čuje gitari u bubnjeve, Oltar, dok su posjetitelji najviše uživali uz hitove kao što su Kolačići, Leto i Svijet je lijep kada sanjamo...

Koncertna turneja "Svijet je lijep kada sanjamo" u Bosanskom narodnom pozorištu bio je uvod u Dan zaljubljenih, a Piloti su imali za cilj večeras svojim gostima uljepšati noć što su, sudeći po reakcijama, atmosferi i aplauzu, uspjeli.

U najavi za koncert u Zenici Piloti su istakli da u narednom periodu planiraju i koncerte u drugim bosanskohercegovačkim gradovima gdje očekuju dobru atmosferu.