Muzika
4

Sve spremno za početak Sarajevo Beer festivala, kiša neće utjecati na program

FENA
Sve pripreme za otvaranje ovogodišnjeg, jednog od najvećih muzičkih događaja u BiH - Sarajevo Beer festivala završene su te Festival može da počne, istaknuo je za Agenciju Fena izvršni producent Festivala Nedžad Podžić Poćko.

Trodnevni festival, koji će biti održan na otvorenom dijelu Olimpijske dvorane Zetra, predstavit će kvalitetnu muziku najjačih bendova regije, dok će 20 pivara učesnica programa izlagati 40 vrsta svojih proizvoda, uz ponudu predstavnika mesne i duhanske industrije.

Festival će biti otvoren nastupom benda Cubismo, nakon kojih će uslijediti svirka grupa Let 3 i Bombaj štampa. Na sutrašnjem su programu Bad Copy, Letu Štuke i TBF, a zadnjeg festivalskog dana u nedelju, 1. juna na programu su Majke i Magnifico.

Podžić navodi da su organizatori još prije tri dana ušli u prostor olimpijskog klizališta, gdje je već postavljena bina za bendove, kao i svi štandovi pivskih kompanija. Također, podvlači da loši vremenski uvjeti neće uticati na održavanje Festivala.

"Nemamo problema zbog kiše jer smo postavili ogromne šatore pod koje može da stane oko 3.000 ljudi. Naravno, bilo bi bolje da je vrijeme lijepo, ali to na nas neće previše utjecati", naglasio je on

Bendovi koji nastupaju večeras još nisu stigli u Sarajevo. Dolazak prvog benda - Leta 3 očekuje se oko 14.00 sati, kada će održati tonsku probu, dok će ostali stići oko 15.00 sati.

"Imamo i nekoliko vizuelnih iznenađenja iz susjednih država, što će ljudi imati priliku vidjeti danas i večeras, a sve to izgleda predobro. Super smo zadovoljni prodajom karata, po čemu znamo da će večeras otvoreni prostor dvorane Zetra biti pun", zaključio je.

Festival će za posjetioce biti otvoren već u 18.00, a koncert će početi u 20.30 sati.