Muzika
326

Sve spremno za koncert Prljavog kazališta u Domu mladih

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripreme za koncert kultnog zagrebačkog rock and roll benda Prljavo kazalište, koji će biti održan u sarajevskom Domu mladih u subotu, 18. maja, polako se bliže kraju.

"Prljavci" će u Sarajevu biti već u petak, 17. maja, kako bi se susreli sa novinarima i fanovima, ali se i adekvatno pripremili za koncert kojim će u Sarajevu promovirati svoj posljednji album "Možda dogodine".

Koncert Prljavog kazališta, koji će biti održan pod pokroviteljstvom BH Telecoma, bit će na visokom produkcijskom nivou sa posebnim scenskim efektima, 25 kvadrata LED-a, ali i specijalnim gostima – kao predgrupe će nastupiti sarajevski progressive rock bend The Last Location i poznati sarajevski dječiji hor Princess Krofne.

Za sarajevski koncert Prljavog kazališta već sedmicama vlada veliki interes, o čemu svjedoči i podatak da je stotinu ulaznica koje su prošle sedmice ponuđene na web siteu www.ekupon.ba, vodećoj bh. stranici namijenjenoj grupnoj kupovini, rasprodano u rekordnom roku od dva sata. Facebook stranica sarajevskog koncerta Prljavog kazališta ima oko 1.400 fanova, koji su proteklih dana na ovom pageu mogli pročitati intervjue sa članovima benda i vijesti o koncertu.

Ulaznice za koncert Prljavog kazališta se i dalje mogu kupiti putem portala www.kupikartu.ba, kao i na svim Kupikartu.ba prodajnim mjestima – na platou KSC Skenderija, Ferhadiji, biletarnici BKC-a...

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti po cijeni od 15 KM, dok će na dan koncerta koštati 20 KM.