Tuzla
0

Sve spremno za koncert "Indexi i prijatelji"

FENA
Sve je spremno za veliki koncert koji će pod nazivom "Indexi i prijatelji - za Daču, Bodu i Đoku" večeras biti održan u tuzlanskoj dvorani Mejdan u 20.30 sati, javljaju organizatori.

U znak sjećanja na muzičke legende grupe Indexi - Davorina Popovića, Slobodana Bodu Kovačevića i Đoku Kisića u Tuzli će se okupiti članovi legendarnih Indexa - Fadil Redžić, Ranko Rihtman, Neno Jurin, Sinan Alimanović, Kornelije Kovač, Miroslav Šaranović i Peco Petej, a njihovu će sjajnu postavu pojačati i Vernes Ljuštaku.

Nezaboravne hitove Indexa izvodit će neke od najvećih pjevačkih zvijezda naših prostora - Arsen Dedić, Halid Bešlić, Hanka Paldum, Massimo Savić, Aki Rahimovski, Dado Topić, Bisera Veletanlić, Kaliopi, Goran Karan, Giuliano, Boris Novković, Seid Memić Vajta, Irina Kapetanović, Aleksandra Radović.

Vizualni identitet za sve koncertne materijale osmislila je Hana Kovačević, kćerka pokojnog Bode Kovačevića, za ton će brinuti Zoran Redžić, a za scenografiju je odgovoran Ivica Propadalo. Ulaznice za koncert, po cijeni od 10 KM, a od kojih će kompletan prihod biti uplaćen porodicama Popović, Kovačević i Kisić na tuzlanskom Korzu, a danas će se prodavati i na blagajni dvorane Mejdan.Koncert organizira agencija Haarlem d.o.o. iz Zagreba, s glavnim producentom Tomislavom Kašljevićem na čelu.