Muzika
35

"Sve je moje tuđe": Novi spot benda Elemental o ljubavi, bijegu i podstanarstvu

Klix.ba
Elemental je, bez sumnje, sjajno započeo sa najavom novog albuma. Prvi singl "Goli i bosi" još uvijek vlada muzičkim top listama, a bend je odlučio da neće spavati na lovorikama već će predstaviti novi hit singl "Sve je moje tuđe".

Nakon što su novu pjesmu isprobali na ljetnim pozornicama širom regije, odlučili su sa ostatkom javnosti podijeliti ovaj singl i spot i to premijerno na MTV kanalu.

Riječ je o poletnoj numeri koja se na pomalo humorističan i auto-ironičan način poigrava s temama ljubavi, bijega "trbuhom za kruhom", podstanarstva, tuđih kreveta i materijalnih dobara koja stanu u jedan kofer. Elemental u sivilu svakodnevice uspijeva da nađe momenat u kojem možemo sami sebi da se nasmijemo i, barem u trajanju piesme, prihvatimo sanjarsku perspektivu koja se ogleda u stihovima i muzici.

U doba kad pesimizam nagriza sve segmente društva, Elemental kroz "Sve je moje tuđe" nudi trenutak za predah od stresa.

Kao i fenomenalni "Goli i bosi", novi singl "Sve je moje tuđe" najavljuje novi album Elementala za koji bend tajnovito tvrdi da će se u javnosti pojaviti uskoro.

Elemental će 10. oktobra nastupiti u beogradskoj Hali sportova, gdje će biti podrška Marčelu. Organizatori za ovaj događaj obećavaju dvostruki koncertni spektakl i više od tri sata do sada neviđenog programa koji pripremaju ovi hip hop velikani.