Muzika
83

Suze i smijeh: Rambo Amadeus u Zenici priredio koncert za pamćenje

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Crnogorski rock pjevač i tekstopisac Rambo Amadeus večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održao koncert za pamćenje.

Velika scena Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a koncertu je prisustvovalo oko 400 Zeničana koji su uz originalne izvedbe Amadeusa i plakali od smijeha.

Ono što je posebno specifično za ovaj koncert jeste da je otvoren poezijom koju su čitali Irman Maglajlić i Senaid Begović čime je prema riječima jednog od predstavnika radija Aldina Vrškića razbijen "default" ovakvih događaja.

"Ponosni smo što smo prvit put Zenici predstavili ovakav uvod u konert. U protekla dva mjeseca radimo na snimanju cd-a poezije gdje mladi umjetnici snimaju tu poeziju u našem studiju, tako da je ovo prilika bila da se oni predstave zeničkoj javnosti. Rambo je bio oduševljen ovom idejom, a i reakcije publike su bile pozitivne što nam je drago", kazao je Vrškić.

Pred kraj koncerta Amadeus se zahvalio Zeničanima na toplom prijemu.

"Zenica, hvala vam na toplom prijemu, ovo zaista ne radimo svaki put. Ovo nije moguće, Zenica gori", poručio je Amadeus.

Koncert je organizovao prvi community radio Active iz Zenice, a održan je u sklopu Međunarodne kulturne manifestacije Zeničko proljeće i "foundraising" projekta ovog radija.