Massimo Savić
0

"Sunce se ponovo rađa“ uskoro na tržištu

Sarajevo-x.com
Novi Massimov album pod nazivom "Sunce se ponovo rađa" trenutno se završava u studiju i uskoro će biti dostupan u CD shopovima.

Nakon uspješnih albuma obrada "Vještina" i "Vještina II", na kojima je Massimo predstavljao svoje viđenje popularnih klasika, album "Sunce se ponovo rađa“ donosi potpuno novi autorski materijal uz izuzetak jedne obrade Massimu omiljenog muzičara Renata Zera.

Uz posebne goste, Nenu Belana i Edina Karamazova, Massimo izvodi pjesme Arsena Dedića, Aljoše Šerića, Jana Plestenjaka, Lee Dekleve, Kaliopi, Ines Prayo, Eni Kondić, Renata Zera.

Veliki dio novoga albuma nastao je nakon uspostavljene saradnje Massima i Aljoše Šerića iz grupa Ramirez i Pavel. Aljoša je napisao čak tri pjesme s albuma, među kojima i "Ljubav!" koja ima ulogu najavnog singla albuma.

Za pjesmu "Iluzionist" tekst su napisali Aljoša Šerić i Eni Kondić, Massimova supruga, a Massimo se pobrinuo za muziku. Aljoša je autor teksta i pjesme na kojoj je svoj izvanredan talent prenio i svjetski poznati lutnjist/gitarist Edin Karamazov. Ova neobična akustična pjesma, uz Edinovu gitaru i Massimov vokal, snimana je u Morris studiju. Riječ je o biografskoj pjesmi koja govori o odnosu Massima i njegove kćeri Mirne.

Na novom albumu uglavnom sudjeluje dosadašnja ekipa saradnika, a kao nove izdvajamo Leu Deklevu, Nenu Belana (koji je napisao i otpjevao duet s Massimom), Jana Plestenjaka i Ines Prajo. Većinu aranžmana na albumu radio je Ivo Popeskić, dok je nekoliko aranžmana potpisao Dejan Orešković (autor aranžmana velikog Massimovog hita "Odjednom ti").

Cijeli album sniman je u tri studija - Ivana Popeskića, Morris studiju Mire Vidovića i studiju "Cash & Carry" Dejana Oreškovića. Muzičari koji su sudjelovali u nastanku albuma su Elvis Stanić (gitara), Henry Radanović (bas), Dejan Orešković i Massimo (gitare), Ivo Popeskić (klavijature), Arsen Dedić (flauta), Marko Lazarić i Brane Gazdik (bubnjevi), Boris Popov (udaraljke), Ivan Pešut (gitare), Branko Sterpin (truba), Denis Razumović (sax), te Martina Majerle i Olja Dešić (prateći vokali).