Peti put u Hrvatskoj
13

Sting 27. juna dolazi u zagrebačku Arenu

FENA
Sting
Sting
Britanska pop zvijezda Sting gostovat će 27. juna u zagrebačkoj Areni, što će biti već peti nastup tog pjevača pred hrvatskom publikom.

Sting ovog puta u Hrvatsku dolazi u sklopu turneje "Back To Bass" kojom proslavlja 25 godina muzičke karijere. Rođen u Newcastleu, Sting se u London odselio 1977. i osnovao The Police sa Stewartom Copelandom i Andyjem Summersom. Bend je objavio pet albuma, osvojio šest Grammyja i 2003. primljen je u Rock and Roll Hall of Fame.

Od 1985. Sting je objavio 13 samostalnih albuma. Kako bi obilježio 25 godina svoje solo karijere, nedavno je objavio kolekciju The Best of 25 Years, dvostruko izdanje svojih najvećih hitova. Kao jedan od najposebnijih i najpopularnijih izvođača, prodao je oko 100 miliona albuma od svoje karijere s The Police pa sve do solo karijere, osvojio 10 Grammyja, Golden Globe nagradu, Emmy i tri nominacije za najprestižniju nagradu Oscar.

Sting je u Hrvatskoj nastupao već četiri puta – imao je dva rasprodana koncerta u pulskoj Areni 1997 . i 2000., jednom je održao koncert u Lisinskom, a zadnji put je svirao 2010. u punoj Areni Zagreb kada je izveo svoje najveće hitove u novom, klasičnom ruhu.

Sting je tokom solo karijere eksperimentirao s klasičnom muzikom, imao je i period upoznavanja s renesansnom muzikom i srednjovjekovnim instrumentima, a ove godine vraća se svojim rockerskim korijenima.

Tako će publika neke od vječnih hitova poput "Roxanne", "Message in a Bottle", "De Do Do Do, De Da Da Da", "Every Little Thing She Does Is Magic" ili "Every Breath You Take" moći poslušati uživo u pravom, izvornom obliku.