Brojne zvijezde gosti albuma
84

VIDEO / Stigao je Frenkiejev dugoočekivani album "Troyanac"

Piše: M. B.
Nakon što je publiku oduševio singlovima "Gori" i "Situacije", najpopularniji balkanski reper Frenkie je na radost svih fanova danas objavio novi četvrti album "Troyanac".

Na albumu se nalazi 13 pjesama, a izvršnu produkciju za većinu muzike potpisuje Edo Maajka. Gosti na albumu su i Kontra, Marčelo, Vukašin iz grupe Irie Fm, Dj Mrki, Filip Dizdar i Buba Corelli, a od producenata tu su još Koolade, Niss, Toza, Xcirey, Mayer, Tripio i Kibo.

Kako je Frenkie ranije izjavio ovo je njegov najšareniji album kada su u pitanju stilovi muzike. Hip hop ritam je i dalje, kako je rekao, temelj i kičma albuma, ali pored toga tu je reggae i funk.

"Kada sam odlučio da moj novi album nosi ime 'Troyanac' i počeo o tome razmišljati malo ozbiljnije, zamišljao sam kako bi izgledao jedan moderni trojanac. Onda sam shvatio da ih poznajem nekoliko. To su moji prijatelji koji su zakoračili u svoje tridesete, osnovali porodicu, našli posao, ali pri tome nisu zaboravili svoje ideale i principe, svi mi koji radimo u firmama, školama, na fakultetima, u kancelarijama, bolnicama, parlamentima i koji tamo, dakle iznutra, pokušavamo promijeniti dosadašnji balkanski način razmišljanja i poslovanja. Neki su s vremenom podlegli struji koja i danas djelomično uspijeva održati na životu stara pravila, ali sam siguran da ima i onih koji se još bore i polako iznutra mijenjaju stvari. Tradicionalne metode pomoću kojih smo se do sada borili zastarijevaju i neke tvrđave se mogu zauzeti samo iznutra, zato je vrijeme da postanemo Troyanci!“, izjavio je Frenkie ranije.

Album se može kupiti na Itunesu i Amazonu, te poslušati na zvaničnom YouTube kanalu.

Svim svojim fanovima Frenkie je preko Facebook stranice poručio:

"Neću vam s**t' da ne skidate ilegalno sa neta jer to i ja činim, ali ako volite ovu muziku i podržavate izvođače kupite, ne samo moj, nego svaki domaći rep album! Uživajte, slušajte, shareujte i vidimo se na nekim od koncerata! Frenkoza"

Spisak pjesama:

  1. Šamaranje feat. DJ Mrki
  2. Gori
  3. Creme de la creme begins feat Marčelo, Edo Maajka i DJ Mrki
  4. Francuz
  5. Napaćeni bošnjo
  1. Lionel Messi rap feat Kontra
  2. Situacije feat Sale
  3. Ko, šta?! feat DJ Mrki
  4. Pismo Milanu
  5. Frenkie i Buba Coreli feat Buba coreli
  6. Why you want feat Vukašin
  7. Trojanac
  8. Dinamit feat Filip Dizdar