Jon Bon Jovi
0

"Steve Jobs je ubio muzičku industriju"

Sarajevo-x.com
Jon Bon Jovi i Steve Jobs
Jon Bon Jovi i Steve Jobs
Nekada su ljudi kupovali ploče i CD-ove samo na osnovu omota, no danas prije nego što se odluče da li će skinuti s interneta neku pjesmu, ili kupiti cijeli album, imaju mogućnost da najprije to preslušaju. Upravo zbog toga legendarni Jon Bon Jovi optužio je Steveja Jobsa za ubistvo muzičke industrije.

Pjesme Jon Bon Jovija možete skinuti sa iTunesa, no to muzičaru i njegovom bendu nije baš drago.

Slavni rocker u intervjuu za magazin "Sunday Times" izjavio je da se njegova generacija zaljubljivala u muziku, dok danas nije tako, a za to je, smatra Bon Jovi, odgovoran Steve Jobs, direktor Applea, jer zbog iTunesa i iPoda djeca danas ne uživaju u muzici.

"Današnja djeca propuštaju cijelo to iskustvo kada stavite slušalice na uši, pojačate, zatvorite oči i izgubite se u muzici. Djeca propuštaju i onu radost kada cijeli džeparac potrošite na album, iako ne znate kakve su pjesme, ali sudite po omotu", kazao je američki muzičar.

Dodao je da je vrijeme u kojem je on odrastao bilo magično. Ne žali se zbog toga što se pjesme danas mogu lako skinuti s interneta, ali mu je žao što više niko ne uživa u muzici.

"Mrzim to što zvučim poput starca, ali je tako. Šta se desilo? Steve Jobs je lično odgovoran za ubistvo muzičke industrije", naglasio je Jon Bon Jovi.

iTunes je najpopularniji digitalni servis. Do sada je sa te stranice, koja je u vlasništvu Applea, skinuto preko 10 milijardi aplikacija.