Red Bull MC Battle finale
0

Sterma je regionalni kralj freestylea!

Sarajevo-x.com
Velika sala Doma mladih u Sarajevu bila je premala za ljubitelje hip hopa koji su se okupili na prvom regionalnom finalu Red Bull MC Battlea, a osim fanova iz Sarajeva došli su i fanovi iz Zagreba i Beograda.

Šesnaest najboljih MC-ijeva iz BiH, Hrvatske i Srbije u battleu za titulu kralja regionalnog freestylea. Pod se tresao od teških beatova, frcale su jake riječi, precizni punchevi i duhovite rime, tekao je besprijekoran flow – i odlično se zabavljalo.

Na samom početku, nakon nastupa Fresh Generation Crewa, domaćin večeri Edo Maajka predstavio je sve takmičare i battle je mogao početi.

Pravilo prvog kruga (osmina finala) bilo je da takmičari ne mogu biti iz iste države. Led su probili i u prvom battleu se suočili Rima (Hr) i Flash (BiH) a pobjedu odnosi Rima koji je, kao i u Zagrebu, odmah osvojio simpatije kompletne dvorane i dobio puno, puno "buke“. DJ Soul rola Kooladeove beatove na koje se repalo, a žiri (Frenkie, Timbe i Koolade) tokom cijele večeri ima tešku zadaću.

U pauzi je nastupio General Woo sa beatbox supertalentom Lil‘ Bearom, koji je sve oduševio, a potom se nastavilo sa battleovima četvrtfinala. U polufinalu zanimljiva situacija, prava šampionska postava: prošlogodišnji bh. šampion Sterma, šampion Srbije CoA, šampion Hrvatske Adam i Rima, koji je u četvrtfinalu izbacio ovogodišnjeg bh. šampiona Karu.

U prvom battleu polufinala Sterma i Adam. Repa se na zadane riječi i sa "sunđerom, supoperom i kaminom“ bolje se snalazi Sterma. U drugom battleu CoA odnosi pobjedu protiv Rime. Prije samog finala na ring je izašla legenda svjetskog B-boyinga Lilou, dvostruki svjetski šampion Red Bull BC Onea, i svojim breakdanceom napravio delirijum u sali.

A onda, veliko finale, CoA protiv Sterme, žestina protiv ironije. Svojom duhovitošću na kraju ipak nadvladava Sterma i osvaja titulu regionalnog kralja freestylea. Prošlogodišnji šampion ponovo je podigao pobjednički pehar i osvojio put u Amsterdam u Red Bull Studio i snimanje pjesme na Kooladeove beatove.

Mora se napomenuti da su svi takmičari zaslužili nagradu za fair-play. Iskreno su čestitali jedni drugima nakon žestokih battleova i dobrih puncheva, i pokazali da je na kraju ipak najvažnije druženje i hip hop. Na samom kraju svi takmičari na bini, Open MIC session, i puno dobrih vibracija i pozitivne energije.