Znala da će se bend opet okupiti
0

Stefani: Moji solo albumi se nisu trebali shvaćati ozbiljno

Klix.ba
Pjevačica Gwen Stefani je izjavila da se njeni solo albumi nikada nisu trebali shvaćati ozbiljno. Pjevačica grupe No Doubt je za The Guardian rekla da njeni albumi "Love Angel Music Baby" i "The Sweet Escape" predstavljaju samo umjetnički projekt.

O ponovnom okupljanju benda, Stefani je rekla: "Osjećaj je puno prirodniji sada kada sam se vratila u bend. Solo albumi su mi dozvolili da istražim svoju žensku stranu, ali nikada nisam mislila da će se oni uzeti za ozbiljno. To je bila neka vrsta umjetničkom projekta koji je trajao duže nego što sam očekivala. Bend se nikada nije raspao. Uvijek smo znali da ćemo se kad tad opet okupiti."

Stefani je otkrila da je No Doubt počeo raditi na svom predstojećem šestom albumu, pod imenom "Push an Shove", još 2008. godine, ali da su imali problema sa pisanjem pjesama.

"Bila sam iscrpljena i istrošena. Uradila sam dva solo albuma, dvije turneje, imala sam dvoje djece. Tih godina sam davala mnogo od sebe. Kada smo počeli snimati album moj sin više nije bio beba i bilo je zaista naporno i predstavljalo je veliki izazov", dodala je Stefani