"Priča o tangu"
0

Stefan Milenković i Marko Hatlak 17. februara u BKC-u

Sarajevo-x.com
Koncert "Priča o tangu - tango story", svjetski poznatih virtuoza Stefana Milenkovića i Marka Hatlaka bit će odražan u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 17. februara u 20 sati.

Na koncertu će biti izveden repertoar najpoznatijih i naljepših kompozicija za tango koje su napisali legendarni Astor Piazzola, Carlos Gardel, J. Carlos Caceres…

U ovom muzičko-scenskom eksperimentu uz strastvenu muziku, ples i priču doživjet ćete i atmosferu milonge, a karizmatičnog violinistu Stefana Milenkovića otkrit ćete u novoj ulozi, u kojoj ga poznaju samo neki – kao pasioniranog tanguerosa.

Vrhunski solisti i ansambl koji čine muzičari, iako po godinama mladi, vrlo zreli umjetnici i na svojim instrumentima međunarodno priznati, povest će publiku na putovanje od starog Tanga Vieha iz gostionica do Tanga Nueva - klasičnog savremenog tanga...

Konceptualno osmišljen odabir muzike nastale u posljednjih stotinu godina izražava ljubav, strah, mržnju, apokaliptično stanje, sve do meditativne atmosfere. Zato očekujte puno temperamenta, snažnu dinamiku i naboj!

Prodaja i rezervacija ulaznica putem telefona 033/216-167, JU Sarajevo art, Ćemaluša 1/II, ili na blagajni BKC-a.