Muzika
0

Spot za pjesmu "Kažu" Dubioza kolektiva najemitovaniji na MTV Adria

Klix.ba
(Foto: Bojan Vasiljević)
U Beogradu i Zagrebu održane su druge po redu godišnje dodjele MTV Video Play nagrada kojima se odaje počast izvođačima čiji su spotovi najviše puta bili emitovani na regionalnom MTV kanalu.

Animirani spot sastava Dubioza kolektiv za pjesmu "Kažu" bio je emitovan više od 1.000 puta na najpoznatijoj muzičkoj televiziji i osvojio je Diamond priznanje.

"Grijeh" Natali Dizdar, Gibonnijev "Hey Crow" i "Igranka" sastava Who See osvojili su Double platinum nagradu, svaki sa više od 800 emitovanja.

Osam spotova je dostiglo Platinum tiraž od preko 400 emitovanja. Među njima su S.A.R.S. "Mir u svetu", Vlada Divljan i Ljetno kino big band "Samo jednu ljubav imam", Elemental "Po mojoj mjeri“ i "Neustrašivi", Bajaga i Instruktori "Daljina, dim i prašina“, Frenkie "Dinamit", SevdahBABY "Tako mi se sviđaš (Spiritus)" i Van Gogh "Nešto vuče me dole". Čak 42 spota je nagrađeno Gold statusom za više od 200 emitovanja.

Ova 53 videospota regionalnih izvođača u 2013. godini dostiglo je u zbiru preko 15.000 emitovanja na kanalima MTV Adria u regionu.

"MTV Video Play Awards naglašavaju MTV-jevu predanost u podržavanju regionalnih izvođača, pomaganju muzičarima koji se probijaju na sceni, i njihovom predstavljanju publici širom regiona i šire. Drugu godinu zaredom smo željeli da izvođačima iskažemo svoju zahvalnost zbog odlične saradnje koju pažljivo njegujemo i odamo im priznanje za njihov rad. Veliko mi je zadovoljstvo što ove godine uvodimo novu kategoriju za više od 1000 emitovanja spota, kao i zbog činjenice da je spisak dobitnika tri puta duži nego lani", izjavio je Talent and music manager MTV & Vh1 Nikola Jovanović.

S.A.R.S., Gibonni i Elemental, Lollobrigida i Frau Casio osvojili su po tri nagrade, dok su The Frajle i Vlada Divljan & Ljetno kino big band, Frenkie i Zlatko primili po dvije MTV Video Play Awards.

Beogradska dodjela održana je u Mikser Houseu uz prisustvo mnogobrojnih muzičara, predstavnika medija i muzičke industrije. Program je vodio Uroš Milovanović sa radija Studio B, nastupali su bendovi Lollobrigida i SevdahBABY, a svoju nagradu su preuzeli članovi bendova Dubioza kolektiv, Who See, SevdahBABY, Ida Prester, bend Neuro, Sara Jovanović i Marko Mandić, Konstrakta ispred sastava Zemlja gruva, Bad Copy, Frajle i Đule iz benda Van Gogh, dok su im iz publike podršku prijali brojni prijatelji i kolege.