BH Eurosong
0

Spot za 'Bistru vodu' snimat će se u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Spot za pjesmu "Bistra voda", predstavnicu BiH na Eurosongu, koju izvodi sarajevska rock grupa Regina, snimat će se u Sarajevu, potvrdio je šef bh. tima Eurosonga Dejan Kukrić.

"Ove godine odlučili smo se prikazati Sarajevo jer spot za pjesmu za Evroviziju odavno nije sniman u glavnom gradu BiH, a i Regina je sarajevska grupa, pa je ovaj izbor bio logičan", istakao je Kukrić.

Delegacija BHRT-a koja je zadužena za predstavljanje naše zemlje na Eurosongu još nije odlučila ko će režirati spot za "Bistru vodu". Spot bi se trebao snimati tokom februara, tako da postoji mogućnost da bude predstavljen u Specijalnom TV show programu BH Eurosong 2009., koji će se emitirati u nedjelju 1. marta uživo.

Kukrić dodaje kako je kompozicija "Bistra voda", autora muzike i teksta Aleksandra Čovića, fromtmena grupe Regina, izabrana jednoglasnom odlukom šestočlane komisije, među 79 prijavljenih kandidata. Grupa će u sklopu promotivnih aktivnosti nastupati u zemljama regiona.

"Regina će 21. februara nastupati kao gosti na SkopjeFestu, makedonskom izboru pjesme za Evroviziju, a 8. marta na srbijanskoj Beoviziju", najavljeno je.