Muzika
0

Spektakularan nastup Tonija Cetinskog

FENA
Sedma noć goraždanskog Festivala prijateljstva na centralnoj bini pred Gradskom dvoranom protekla je u znaku pop i rok muzike ali i hard roka i heavy metala.

Vrijeme do ponoći ispunili su odlični nastupi goraždanskog benda „Impact“, zatim grupe „The Schist Surfers“ iz Francuske, a atmosferu je potom zagrijala svirka grupe „Dubioza kolektiv“ koja je po drugi put priredila sjajan provod na festivalu.

No pravi spektakl nastao je pola sata iza ponoći kada je nekoliko hiljada fanova strpljivo čekajući, burom aplauza i emocija pozdravilo nenadmašnu hrvatsku zvijezdu večeri Tonija Cetinskog koji je, iako s povrijeđenom nogom usljed nedavnog udesa i vidno hramajući, na scenu izašao u svom stilu i doživio buru ovacija praćenih čak i suzama.

Uz stare i nove pjesme ovaj neumorni vrhunski muzičar i zabavljač priredio je Goraždanima i svim ostalim posjetiocima festivala noć za pamćenje te je po ocjeni publike, koja je pjevala od prve do posljednje pjesme, sinoćnja bila definitivno jedna od najboljih u dosadašnjem dijelu Festivala.

Nastup Tonija i njegovog fenomenalnog pratećeg benda trajao je do tri sata ujutro, pa i nakon toga kada ih je publika, koja je neumorno tražila još, ponovo vratila na scenu.

„Bilo je uistinu fantastično, pa čak i bolje nego kada sam bio prošli put ovdje mada smo se i tada sjajno proveli. Prepun sam emocija jer kada se uvjerite da pjesme traju 15 godina i ljudi žive i zaljubljuju se uz njih, kako drugačije da nastupam. Ne želim glumiti nešto što nisam i na svim koncertima se dajem maksimalno, pa tako i mojim Goraždanima“ – izjavio je Toni neposredno nakon silaska sa scene da bi vidno raspoložen udovoljio brojnim fanovima koji su željeli autograme i fotografije za uspomenu.