Muzika
0

Spektakularan koncert u Beogradu: Dino Merlin zapalio Kombank arenu

Piše: E. S. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dino Merlin je večeras održao spektakularan koncert u Beogradu. Publika je tri sata uživala u pjesmama bh. kantautora u najvećoj areni u Srbiji, a koncertu je prisustvovalo 20.000 ljudi.

Dino je u Beogradu otpjevao 30 pjesama, a publika ga je pratila tokom cijelog koncerta. Pjevao je pjesme sa novog albuma "Hotel Nacional", ali su se zajedno prisjetili i starih hitova.

"Dobro veče Beograde, dobro veče dragi prijatelji, jeste li se dobro spremili, jeste li spremni da čujete, da vidite, jeste li spremni da osjetite šta sve može ljubav?", kazao je Dino na početku koncerta.

Kako se i očekivalo, publika je s nestrpljenjem čekala da Dino izađe na binu i pozdravi ih, te da zajedno otpjevaju svaki stih. Pjesma koja je otvorila koncert je "Školjka", a nakon "Školjke" nastavili su u dobrom ritmu uz pjesmu "Kad čovjek voli ženu".

"Kad si rekla da me voliš" je pjesma koju je Dino otpjevao svojoj supruzi Ameli koja je bolesna te nije prisustvovala koncertu.

"Sad ima nešto što nikada nista nisam uradio, prošli put kad je bilo tako sjajno 2011. godine... Tada je bila sa mnom moja ljubav, ovo nikada nisam rekao javno. To je moja Amela. Ona večeras nije mogla da dođe, večeras sam joj rekao da ću pjevati za nju onu našu pjesmu. Ona ovo sad sigurno gleda i znam da plače i znam da voli", kazao je Dino i počeo pjevati stihove pjesme "Kad si rekla da me voliš".

Specijalni gost na koncertu je bio dječak David Radosavljević, s kojim je Merlin otpjevao pjesmu "Eh, da je tuga snijeg".

Pjesma "Jel Sarajevo gdje je nekad bilo" je bila 16. po redu na večerašnjem repertoaru pjesama koje je izveo Dino Merlin u beogradskoj areni, a prije izvedbe same pjesme kratko se obratio publici.

"Ima jedan grad, moj rodni grad, on se baš i ne trudi da vas osvoji, a vi ga osvojite čim ga prvi put posjetite. Postoji neka čarolija u mom Sarajevu koja nas privlači", rekao je Dino Merlin na pozornici, nakon čega su zasvirali taktovi jednog od njegovih najvećih hitova.

Posljednje dvije pjesme koje je Merlin izveo u Kombank areni su "Bosnom behar probeharao" i "Undo".

Drugi koncert Dine Merlina u Beogradu zakazan je za sutra, a kao i večerašnji koncert je već rasprodat.

Na sceni je večeras s Merlinom nastupilo 20 muzičara, priređen je scenski spektakl sa vrhunskom rasvjetom, a sve je projektovano na sfernom LED ekranu.