Muzika
0

Spears ipak nastupa na dodjeli MTV nagrada?

Sarajevo-x.com
Glasine koje su u javnosti počele kružiti početkom ljeta sada su "skoro" potvrđene. Naime, problematična američka pjevačica Britney Spears mogla bi i ove godine nastupati na dodjeli MTV-jevih video muzičkih nagrada .

Podsjećamo, pjevačica je s pjesmom "Gimme More" otvorila prošlogodišnju ceremoniju dodjele MTV-jevih video muzičkih nagrada, ali su tada kritičari, ali i njeni fanovi, nastup okarakterisali sramotnim.

Prema navodima britanskog magazina Now, organizatori ovog prestižnog muzičkog događaja žele Britney Spears pružiti priliku da "se iskupi" zbog prošlogodišnjeg katastrofalnog nastupa.

"Britney se dosta promijenila od prošle godine", komentirao je anonimni izvor. "Nakon prošlogodišnjeg amaterskog nastupa na dodjeli MTV-jevih video muzičkih nagrada, iskreno se nadamo da će ove godine zablistati i sve nas impresionirati".

Dodjela MTV-jevih nagrada za najbolje muzičke video spotove prvi put je pokrenuta u ljeto 1984. godine. Iako je prvobitno osnovana kao alternativa prestižnoj muzičkoj nagradi Grammy, dodjela MTV-jevih nagrada za najbolje muzičke video spotove danas predstavlja jedan od najglamuroznijih događaja u pop kulturi.

Ovogodišnja dodjela MTV-jevih video muzičkih nagrada održat će se 7. septembra u Los Angelesu, a ceremoniju će voditi engleski komičar i glumac Russell Brand.