Muzika
0

"Soul Junkie Party" u klubu "Afrika

Sarajevo-x.com
"Radio 202" i "Aid Net Fondacija" organiziraju zabavu "Soul Junkie Party", koja će se održati 1. 7. 2006. godine, u klubu "Afrika".

Uz ugodan ambijent i bazen na otvorenom, za muziku su zaduženi:

Valida - proper / LA / DJ Jasmina / Travnik Nesho - Itison!Fm / Stylin / Sarajevo / MPJ Slo - Kontra / Balkan radar / Sarajevo /

Cijena ulaznice je 5 KM, a možete je kupiti na samom ulazu u Klub.

"Afrika" se nalazi na Stupu, pored "Centrotransove" baze. Radio 202 je i prošle godine organizovao sličan party na istom mjestu.

[SLIKA]1[/SLIKA]

DJ Valida (Valida Carroll), rođena bosanka, dolazi nam iz sunčanog Los Angelesa, i ovo je njen četvrti nastup u Sarajevu.

Nakon završetka studija (Master of Arts degree in Dance Ethnography and Video Production / UCLA) odlučuje da se posveti muzici u potpunosti i započinje karijeru dj-a prije 8-9 godina u LA-u, gdje je laganim ali sigurnim koracima izgradila prepoznatljiv imidž - u 2005. godini LA.com je proglašava kao jednu od “Hottest Nightlife Personalities” u Los Angeles-u.

Uspješne nastupe imala na Miami Music Conference, Budoir / Dubai-u, Nuphoria event / Tokyo, Candela Party / Puerto Rico, Mexico’s Organic Party, i dijelila je gramofone sa najznačajnijim dj-evima i producentima današnjice kao što su Madlib, PBW, J-Rocc, DJ Mitsu, Yam Who?, Domu, Quantic, Seiji, Afronaught, Osunlade, Vikter Duplaix, Dixon, Jurgen (Jazzanova), DJ Language, John Beltran, John Arnold, Mark Ronson, Paris’ DJ Yellow...

Pored DJ-inga bavi se i produkcijom, njene stvari možete poslušati na njenom sajtu, gdje isto tako mozete naći i neke od njenih mixeva - www.valida.com.

U njenim setovima možete čuti od hip hop-a do soul klasika, od house-a do dancehall-a, od reggae-a do salse. Podršku na ovom eventu bit će MPJ Slo, Jasmina i Nesho.