10 godina SONEMUS-a
0

SONEMUS fest 9. i 10. maja u Sarajevu

Sarajevo-x.com
SONEMUS fest je festival savremene umjetničke muzike kojim Samostalna organizacija nove muzike Sarajevo – SONEMUS proslavlja deset godina od svoga osnutka. U proteklom periodu SONEMUS je izveo preko 70 koncerata u desetak evropskih zemalja te nastupio na mnogobrojnim međunarodnim festivalima.

SONEMUS fest će kroz seriju od tri koncerta predstaviti djela međunarodno renomiranih kompozitora, kao i kompozicije mladih autora, čije vrijeme tek dolazi. Kao izvođači, nastupiti će neki od najeminentnijih muzičara u oblasti savremene muzike, čija virtuoznost plijeni publiku diljem Evropskih muzičkih pozornica.

  Tako će u ponedjeljak, 9. maja, 2011, s početkom u 19:30 sati, zajedno sa ansamblom SONEMUS, nastupiti i švicarski partnerski ansambl PRE-ART sa atraktivnim i raznolikim programom.

  U utorak, 10. maja, 2011, s početkom u 20:00 sati nastupiti će jedan od najznačajnijih bas-klarinetista sadašnjice, Ernesto Molinari, koji će pored veoma atraktivnog koncerta izvesti i muzičko-kulinarski performance – Dal niente al dente.

  U pauzama između koncerata SONEMUS je pripremio i nekoliko ugodnih iznenađenja za publiku.