Narodno pozorište Sarajevo
0

Solistički koncert Vlade Podanyja

FENA
Vlado Podany
Vlado Podany
Poznati bh. muzičar Vlado Podany održat će u utorak, 18. maja, u Narodnom pozorištu u Sarajevu solistički koncert "My Way" na kojem će kao gosti nastupiti Sabahudin Kurt, Željko Bebek, solistica Dragana Glumac, te simfonijski orkestar "Amadeus" kojim će dirigovati maestro Emir Nuhanović.

Na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom u foajeu Narodnog pozorišta istaknuto je da se radi o jedinstvenom kulturološko-muzičkom događaju na kojem će Podany na klaviru izvesti 15 muzičkih numera uz simfonijsku pratnju orkestra i prateći bend.

Planirano je da koncert počne i završi autorskom melodijom Vlade Podanyja pod nazivom "Time".

Vlado Podany zahvalio je svima koji su involvirani u ovaj projekat te naglasio da svira iskreno - s mnogo emocija i ljubavi. Kaže da planira sličan koncert prvenstveno održati širom BiH, a potom u inostranstvu.

Susretu s novinarima prisustvovali su Željko Bebek i Sabahudin Kurt koji su istaknuli značaj dosadašnje saradnje s Podanyjem. Maestro Nuhanović istaknuo je da Vlado Podany načinom izvedbe približava mladim ljudima klasičnu muziku i instrumente poput klavira ili violine.

Večerašnji koncert ima i humanitarni karakter, a dio novca namijenjen je za Zavod za zbrinjavanje mentalnoinvalidnih osoba "Drin" u Fojnici.

Koncert Vlade Podanija podržava Ministarstvo kulture Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo kulture, a BHRT snimat će taj događaj i emitirati ga na zemaljskom i satelitskom programu.