Muzika
0

Solistički koncert Vlade Podanyja u Narodnom pozorištu

FENA
Vlado Podany
Vlado Podany
Prvi solistički koncert Vlade Podanyja pod nazivom "My way“ održat će se u Narodnom pozorištu u Sarajevu 18. maja 2010. , kojim će biti krunisan njegov dugogodišnji autorski i stvaralački rad.

Nakon zapaženog uspjeha "Piano albuma“, ukazala se potreba da ovaj projekat preraste u nešto više. Tako se rodila ideja da ove kompozicije prerušene u nove aranžmane dobiju i veću orkestarsku i vokalnu pratnju te tako postanu dostupne široj populaciji.

Tako će na najefektniji način Vlado Podany pružiti mogućnost svim ljubiteljima Franka Sinatre, Erosa Ramazzottija, Johna Lennona ali i "Bijelog dugmeta“, Zdravka Čolića i Gibonnija, da ih oslušnu u drugačijem ali i neoskvrnutom ruhu.

Poseban obol solističkom koncertu Vlade Podanyja dat će renomirana pjevačka imena BiH i Hrvatske, kao što je doajen evergreena Sabahudin Baho Kurt, legendarni Željko Bebek, te Dragana Glumac, koji su potvrdili učešće, a najvjerovatnije će se kao specijalni gost večeri pojaviti i regionalna pop zvijezda Gibonni koji će otpjevati svoju autorsku pjesmu s "Piano albuma“.

Uz Vladu Podanyja na klaviru nastupit će prateći bend i vokali, te simfonijska pratnja orkestra muzičkih srednjih škola iz Sarajeva i Zenice a pod dirigentskom palicom maestra Emira Nuhanovića.

Koncert je nekomercijalan i ulaz je slobodan za sve one koji žele čuti najljepše evergreene u interpretaciji Vlade Podanyja i njegovih gostiju.