Nakon zabrane nastupanja
0

Snoop Doggu odobrena viza za Australiju

Sarajevo-x.com
Australske vlasti dopustile su američkom rapperu Snoop Doggu da u oktobru nastupi u njihovoj zemlji u okviru zajedničke turneje s glumcem i rapperom Ice Cubeom. Ulazak u Australiju kontroverznom rapperu je bio zabranjen zbog njegovog "debelog" kriminalnog dosjea koji uključuje posjedovanje narkotika i prijetnje vatrenim oružjem.

Snoop, pravim imenom Cordozar Calvin Brodaus Jr., zbog ove zabrane je 2007. godine propustio i dodjelu australskih MTV Video Music Awards na čijoj ceremoniji je trebao biti jedan od voditelja.

Autoru hita "Drop It Like It's Hot" nakon navodnih "testova karaktera" odobrena je viza za ulazak u Australiju, kako prenosi američki webzine Starpulse.

Iz različitih udruženja žrtava kriminala najavljeni su protesti na ovu odluku australske vlade zbog "poruka o nasilju, opasnosti i bezakonju" koje Snoop Dogg prenosi svojom muzikom i svojim ponašanjem.

Snoop Dogg (37) će slijedećeg mjeseca nastupiti i u susjednoj Hrvatskoj gdje će promovirati svoj posljednji album "Ego Trippin' ".