Dino Merlin
0

Snimanje video spota za pjesmu "Ispočetka..."

Sarajevo-x.com
Foto: Mirza Subašić
Foto: Mirza Subašić
Video spot za pjesmu “Ispočetka..." će na veoma originalan način ujediniti Dinu Merlina sa svojom publikom. Naime, u realizaciji samog spota učestvuje veliki broj fanova ovog umjetnika, u formi primjerenoj eri u kojoj živimo - putem interneta.

S obzirom da se fanovi Dine Merlina broje stotinama hiljada, umjetnik je odlučio da im se zahvali na neobičan i lijep način. Na oficijelnoj web stranici dinomerlin.net postavljena je anketa kroz koju će se saznati koje je muško i žensko ime najzastupljenije među Merlinovom brojnom publikom. Imena koja budu prijavljena u najvećem broju, zauzimat će počasno mjesto u novom video spotu za pjesmu "Ispočetka".

Anketa traje do 5. maja, a premijera spota se očekuje već desetak dana nakon toga. Po prvim najavama, možemo očekivati da će i ovaj događaj biti inovativan i neuobičajen.

Koncept, ideju i produkciju video spota potpisuje kreativna agencija Werk iz Švedske koja je u februaru 2009. otvorila svoju podružnicu i u Sarajevu.

Dino Merlin se trenutno nalazi u SAD, gdje će održati nekoliko velikih koncerata. Mjesec maj će za umjetnika biti posebno intenzivan, s obzirom da ga, osim finalizacije spota, očekuje veliki koncert u Štutgartu koji je najavljen za 9. maj, te nastupi u Australiji u drugoj polovini mjeseca, javljaju iz Dino Merlin teama.