Muzika
1.7k

Snimaju prvi spot: Tarik i Adnan donose romantičnu priču o Sarajki

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zvijezde regionalnog muzičkog takmičenja X Factor Adria Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović koji su publiku oduševili svojom originalnošću, humorom i šarmom, snimaju spot za svoj drugi singl "Sarajka". Riječ je o baladi koja govori o tužnoj ljubavi između jednog momka i Sarajke koju utjelovljuje Mirna Gradaščević.

"'Sarajka' je pjesma Ismeta Polovine koja je stara 25 godina i došlo je vrijeme da se snimi. Nas je pogodila priča i odlučili smo je snimiti. S Ismetom smo odlučili nastaviti saradnju i radit ćemo još tri-četiri pjesme", rekao je za Klix.ba Adnan Pacoli.

Spot se snima na više lokacija u Sarajevu i svaka će imati svoju priču. Ekipa portala Klix.ba posjetila je vrijedne momke na krovu jedne stambene zgrade na Grbavici s koje se vidi cijelo Sarajevo.

"Pjesma nam je odmah legla i osjetili smo da će to biti nešto novo. Mislim da će se svidjeti publici jer ima dušu i pisana je po istinitom događaju", kazao nam je Tarik.

Ovo je druga pjesma ovog fantastičnog dua. Prva pjesma "Grad bez ljubavi" izašla je krajem augusta i ističu da su zadovoljni njenim uspjehom.

"Prvu pjesmu smo objavili bez promocije i marketinga i stvarno su je pogledali ljudi koji nas znaju. Imala je blizu 100.000 pregleda i zadovoljni smo. U ovu ćemo uložiti više. Imamo dobru pjesmu i scenarij za spot i mislim da će dobro proći", istakao je Adnan.

Na spotu radi ekipa mladih profesionalaca: Admir Cvrčanin - režiser, Enes Cvrčanin - snimatelj, Enis Cvrčanin - montažer, Jasmin Nikšić - make-up artist i Jasko Sinanović - glumac.

"Svi snimaju balade u prirodi, bend svira negdje, a mi smo odlučili uraditi kontra toga i napraviti filmsku priču o Sarajevu kako danas izgleda ili kako ga barem doživljavamo, te Sarajki koja je atipična za baladu. Tarik i Adnan su izuzetni glumci i zadovoljan sam saradnjom. Svi daju svoj maksimum. Imamo i dosta statista", rekao je Admir Cvrčanin za naš portal našalivši se da "niko neće bolje ispričati priču o Sarajki od jednog Sandžaklije".

Spot "Sarajka" trebao bi biti gotov za 15-ak dana, a u njemu se nalazi i vruća scena iz kluba gdje je predstavljena, kako je Admir rekao, sarajevska jetsetovska klasika sa šampanjcem, Chivasom i plesom.

Inače, Tarik i Adnan su cijelo ljeto bili prebukirani nastupima, a zauzeti su i za Novu godinu.

"Imamo dobrih ponuda i odlučujemo još, ali sigurno je da radimo i za najluđu noć", kazali su.

Kada je u pitanju privatni život, Adnan je istakao da ima vremena samo za jednu ženu u svom životu sugerišući da je zauzet, dok je Tarik i dalje slobodan.