Predstavljamo tri benda
0

Sljedeći vikend u Travniku Code Music Fest

Sarajevo-x.com
Radio TNT u saradnji sa UG Tolerancija a uz veliku podršku brojinih sponzora devetog i desetog septembra, u strogom centru Travnika organizuje četvrti Code Music Festival. Ove godine na festivalu će nastupiti veliki broj muzičara iz BiH, Hrvatske i Srbije.
U petak prvog dana festivala nastupaju Letu Štuke iz Sarajeva, Dede Purta iz Cazina, Ispod Crte i Chill Out iz Travnika kao i Billy Andol i Filling Silence iz Sarajeva. Drugog dana festivala, u subotu nastupaju KillingJazzHardCoreBaby iz Travnika, Rewolti iz Zadra, Kevlar Bikini iz Zagreba i još tri odlična benda koja vam predstavlja portal Sarajevo-x.com.

Sarajevski bend Polaroid Trip aktivan je oko godinu dana, sviraju odlične stvari na našem jeziku, a po završetku ljeta planiraju dovršiti materijal za album. Kako je rekao Ivan Vidović, "na Code Music Festivalu publika će se sigurno dobro zabaviti, svirat ćemo najbolje što možemo i to u proširenom sastavu, pa će zvuk i nastup biti puno bolji nego na svim našim predhodnim svirkama."

Pulski bend Baltazar sastavljen je od ekipe iz cijele regije i funkcioniraju super. Svi su rockeri, i imaju spreman materijal za album koji će uskoro biti objavljen. Članovi benda Baltazar sviraju i preko deset godina. "Na Codu ćemo prirediti žestokom energijom nabijeni performans, a bit će tu i malo nostalgije i podsjećanja na dobra vremena Rock 'n' roll-a na ovim prostorima", kazao je Leo Anđelković.

Garage in July odlični bend iz Osjeka postoji dvije godine, zanimljivo je da su napravili bend, a da predhodno gotovo niko ništa nije svirao. Nakon što su uspjeli okupiti ekipu raspoloženu za svirku počeli su stvarati autorske stvari i sve je krenulo naprijed, snimili su i demo. Vole blues i garage rock 'n' roll i trenutno rade na snimanju drugog demo albuma. "U Travniku ćemo svirati onaj čisti, korjenski, sirovi, stravstveni rock 'n' roll i svi smo nabrijani da napravimo dobru atmosferu! Ludi smo pred nastupe", rekao je Bojan Đurđević.

Na četvrtom Code Music Festivalu će biti organizovan serijal after partija za koje su zaduženi DJ Tucca i DJ Jasnima.

Slogan ovogodišnjeg festivala je "Treba nam tolerancija", što ukazuje na želju organizatora za većom tolerancijom u BiH i regionu”, dodala je Rahela Čabro, PR menadžer festivala.

Ulaz na četvrti Code Music Festival je besplatan, a sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici www.cmf.tnt.ba.