Muzika
0

Skunk Anansie se vraćaju u Zagreb

Sarajevo-x.com
Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg koncerta, Skunk Anansie će održati još jedan nastup u Zagrebu u organizaciji INmusica, ovog puta u intimnoj atmosferi na otvorenoj terasi kluba Aquarius, 5. jula 2011.

Fantastična britanska četvorka prošle godine izdala je svoj povratnički album "Wonderlustre", koji u sklopu svjetske turneje dolaze predstaviti i zagrebačkoj publici. Prepoznatljivog stila koji je mješavina funka, punka i heavy rocka, Skunk Anansie su jedan od najuzbudljivijih britanskih bendova koji svoju dugogodišnju popularnost održava vrhunskim albumima i uvijek eksplozivnim nastupima.

Bend se okupio još davne 1994, kada izdaje i svoje prve, jako dobro prihvaćene, singlove "Selling Jesus" i "I Can Dream", ali prvi pravi uspjeh ostvaruju tek sa kontroverznim hitom "Little Baby Swastikkka". On im osigurava nastup na nacionalnoj britanskoj radiostanici Radio One i imidž jednog od najpopularnijih bendova, što potvrđuje i nagrada časopisa Kerrang koji ih proglašava najboljim britanskim bendom 1995. Prvi album "Paranoid and Sunburnt" prodan je u zlatnom tiražu od 100.000 primjeraka, a nakon promotivne turneje, bend se vraća u studio i snima sljedeći album "Stoosh", koji izlazi 1996. i donosi jedan sasvim novi zvuk.

U travnju 1999. Skunkovci nastupaju kao headlineri na Glastonburyju i Roskildeu, a iste godine izdaju i svoj treći album "Post Orgasmic Chill". Kako sama Skin ističe, taj album predstavlja svo njihovo dotadašnje muzičko iskustvo i najraznolikiji je i najcjelovitiji album u njihovoj karijeri. Samo dvije godine poslije, Skunk Anansie se razilaze.

Nakon punih osam godina pauze, 2009. se ponovo okupljaju i održavaju nekoliko rasprodanih nastupa te izdaju album najvećih hitova "Smashes and Trashes". Ponovo okupljanje toliko im se svidjelo da su odlučili nastaviti suradnju i snimiti svoj četvrti album "Wonderlustre", koji izlazi krajem 2010. i donosi im očekivani uspjeh.

Skunk Anansie nastupit će u organizaciji INmusica u klubu Aquarius 5. jula. Cijena ulaznice je 190 kuna, a početak prodaje ulaznica bit će uskoro objavljen.