Muzika
0

Skroz na festivalu Exit u Novom Sadu

Sarajevo-x.com
Spisku sjajnih izvođača kao što su Does it Offend You Yeah?, Midnight Juggernauts, Jamaica, Antenat, Bambi Molesters, koji će ove godine nastupiti na Exitovoj Fusion bini, priključili su se i predstavnici bh. muzičke scene, sarajevski bend Skroz.

Ovo će za njih biti prvi nastup na Exitu, a u susretu sa festivalskom publikom bend će izvesti pjesme sa svoja tri albuma "Skroz" (2000.), "Savršeni organizam" (2004.) i "Regija" (2008.), te hitove koji su se izdvojili sa istih, poput pjesama "Sve sam jači", "Kada te droge spuste", "Dobro mi došli", "Super žena", "Srušio sam stan" i ostale...

Naravno, za sve one koji vole tvrđi zvuk Explosive bina donosi najbolje hardcore i thrash metal izvođače. Line up ove godine čine Behemoth, Suicidal Tendencies, The Exploited, Al & The Blackcats, Ex Deo, Decapitated, Inspector Cluso i brojna atraktivna imena, dok će boje Bosne i Hercegovine na ovoj bini, braniti grupa Dozer.

Chemical Brothers, Mika, Royksopp, Crystal Castles, Ricardo Villalobos, Moderat live, Placebo, Missy Eliot, Pendulum live, LCD Soundsystem, samo su neka od imena ovogodišnjeg Exit festivala.

Podsjećamo da su nastupe na svjetski poznatoj Dance Areni potvrdili i David Guetta, Laidback Luke, A-Trak, Dirty South, Black Rose (Jesse Rose & Henrik Schwarz), Riva Starr, Solomun, Ost & Kjex live koji će na stupiti sa gospel horom i Wannabe A Star.

I ako to nije dovoljno, Exit će na svojih 25 bina predstaviti još veliki broj nevjerovatnih muzičara..

Exit će se jedanaesti put, od 8. do 11. jula održati na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, dovodeći neke od najpoznatijih muzičara na planeti ali i posjetioce sa svih kontinenata. Poznat po svojoj nevjerovatnoj atmosferi, jednoj od najboljih dance arena na svijetu, jedinstvenoj lokaciji, Exit će u svojoj novoj dekadi ponuditi publici najuzbudljiviji ljetni provod i nezaboravne nastupe više od 600 izvođača na preko 20 festivalskih bina.

Ulaznice za Exit festival mogu se kupiti u kafeu Meeting Point, Hamdije Kreševljakovića 13, po promotivnoj cijeni od 118 KM.

Exit i Tuborg, kao i prethodnih godina, u okviru akcije "Piti ili biti", nude posjetiocima poseban paket koji sadrži festivalsku ulaznicu, prevoz i smještaj u kampu. Prevoz je besplatan, ali je broj mjesta u autobusima ograničen, pa će samo najbržim kupcima Exit Paketa biti omogućeno da putuju zajedno na Exit. Cijena ovog paketa je 168 KM.

Cijena ulaznica u redovnoj prodaji iznosit će 236 KM.