Muzika
65

Skroz i Edo Maajka nastupaju u Art kinu Kriterion i Domu mladih

Klix.ba
U okviru Baščaršijskih noći večeras će 21:30 SATI u Art kinu Kriterion nastupiti grupa Skroz. Ovim koncertom će najaviti novi album koji bi trebali izdati do kraja godine.

Nakon velikog uspjeha novog spota i pjesme “Vila” čije je emitovanje na MTV-ju izazvalo pozornost velikog broja fanova grupe kao i korisnika Youtubea, publika će imati priliku uživo poslušati izvođenje ove pjesme kao i drugih hitova grupe Skroz.

Grupa Skroz nastala je 1996. godine , a čine je Adnan Šaran (vokal, autor, tekstopisac), Dejan Ostojić (bas gitara), Nedžad Mulaomerović (bubnjevi), Elvir Salčinović (gitara) i Nino Škiljić (klavijature).

U Domu mladih Skenderija će 22. jula nastupiti jedan od najboljih repera i hip-hop autora na Balkanu Edo Maajka u 21: 30 sati.

Publika će moći uživati u starim hitovima u sasvim novom aranžmanu pa će tako "Prži se srce moje", "Ona je bomba", "No sikiriki" i mnoge druge pjesme zasigurno usijati atmosferu.

Uz Edu će naravno nastupiti i Frenkie što znači da će fanovi i dalje moći slušati svoje omiljene MC-e na istoj pozornici. Edo je do sada na albumima sarađivao sa Sašom Antićem iz TBFa, Željkom Pervanom, Frenkijem, Marchellom, Arsenom Dedićem, Dinom Šaranom, Hladnim pivom, Dadom Topićem itd. Njegove pjesme govore o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu, ljudima uopće, hip hopu, grafitima u maniri storytellinga.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.