Muzika
1

Skrillex za spektakl na otvaranju Sea Dance festivala

Klix.ba
Jedna od najznačajnijih muzičkih ikona današnjice Skrillex, nastupit će 14. jula na plaži Jaz, na spektakularnom otvaranju Sea Dance festivala.

Sa ukupno osam osvojenih Gremi nagrada, Skrillex trenutno drži rekord među izvođačima elektronske muzike i jedan je od pet najplaćenijih elektronskih muzičara na Forbsovoj listi. Skrillex nadilazi elektronsku muziku i kao zvanično jedan od deset najuticajnijih muzičara današnjice na "Billboard Social 50" listi se nalazi sa preko četiri milijarde YouTube pregleda, 20 miliona Fejsbuk fanova, pet miliona na Tviteru i četiri miliona pratilaca na Instagramu, ispred muzičkih zvijezda kao što su Madonna, Calvin Harris i drugi.

Ovaj višestruko nagrađivani američki producent 2014. je održao jedan od najposjećenijih i najzapaženijih nastupa u historiji glavne bine Exita, kada je oduševljen festivalom i atmosferom na tvrđavi, odlučio da ostane i zatvori Dance Arenu, ali i zadržao privatni avion da bi proveo još nekoliko dana na festivalu i u Novom Sadu. Predivan ambijent plaže Jaz, fantastična atmosfera sa prošlogodišnjeg rekordnog izdanja budvanskog festivala, kao i sjajni utisci sa nastupa na Exitu 2014. godine, bili su više nego dovoljan razlog da Skrillex potpuno izmijeni plan turneje zbog dolaska u Budvu i nastupa na Sea Dance Festivalu.

Skrillex, čije je puno ime Soony John Moore, muzičku karijeru je počeo kao pjevač i gitarista kultne američke grupe From First To Last, sa kojima je čak išao i na Warped turneje u periodu od 2004. do 2007. Ubrzo potom kreće u samostalne vode kao izrazito talentovan producent i za veoma kratko vrijeme je postigao planetarnu popularnost zahvaljujući singlovima "Scary Monsters and Nice Sprites" i "Bangarang", te kroz različite muzičke projekte sa brojnim velikanima elektronske muzičke scene. Tokom protekle godine, zajedno sa drugim hitmejkerom Diplom, izdao je album pod nazivom Jack Ü, što mu je na nedavnoj dodjeli Gremi nagrada, donijelo nove dvije zlatne gramofonske statuete i to za najbolju dens numeru "Where Are You Now" urađenu u saradnji Justinom Biberom, kao i za najbolji dens album "Skrillex and Diplo present Jack Ü". Skrillex kroz svoje, uvijek vrhunski isproducirane nastupe, pokreće razmjenu moćne, nezaustavljive energije za koju sâm često kaže da je ono što čini njegove nastupe zaista spektakularnim.

Carola i Clarke za Techno All-Stars nedelju na EXIT Dance Areni

Globalni ambasador tehno muzike Marco Carola, nastupit će na EXIT Dance Areni posljednje večeri festivala, u nedjelju, 10. jula. Carola se vraća se na Petrovaradinsku tvrđavu poslije pet godina od prošlog, već legendarnog seta kojim je oduševio publiku na Areni uz prve zrake jutarnjeg sunca. Napolitanski maestro poznat je po impresivnoj vještini za miks pultom i tehnikom rada na tri gramofona, a poslije blistave dvodecenijske karijere danas važi za jednog od najtraženijih elektronskih izvođača na svijetu. Caroli će se iste noći na Exitu pridužiti i "techno baron" Dave Clarke, jedan od najvećih inovatora i majstora miksa među svjetskim liderima elektronske muzike. Engleski virtuoz Arenu je pohodio prije čak deset godina, a mnogi i dalje pamte njegov jutarnji set i "Star Wars" temu umiksovanu na furiozni techno!

Registracija EXIT Avantura early-bird ulaznica je počela za sve one koji su četvorodnevnu ulaznicu za EXIT kupili do 14. 01. i time stekli pravo za besplatan komplet ulaznica za Sea Dance i to na ovom linku. Registracija traje do 31. marta!

Ulaznice za Exit prodaju se po cijeni od 116 KM, a Sea Dance od 69,99 KM, dok cijela Exit Avanturu košta samo 135 KM, što je ušteda od 60% u odnosu na finalnu cijenu. Ulaznice su dostupne na kupikartu.ba i na drugim prodajnim mjestima, širom BiH. Spisak prodajnih mjesta može se pogledati ovdje.

Putem sajta exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smještaj od 79 eura za Exit ili 99 eura za cijelu Exit Avanturu.