Za ljubitelje na ovim prostorima
0

VIDEO / Sjajna Zaz dolazi u Novi Sad

Sarajevo-x.com
Mlada francuska pjevačica Zaz, sa karakterističnim promuklim i pomalo puknutim glasom, čiji je hit "Je veux" postao veliki hit i na ovim prostorima, nastupit će u Novom Sadu.

Tridesetjednogodišnjakinja, pravog imena Isabelle Geffroy, će gostovati u našem susjedstvu 24. augusta na Međunarodnoj nedjelji horskog pjevanja "Cantat Novi Sad".

Pjevačica poznata po kombinaciji džeza i francuske šansone, za koju kažu da ima glas poput Fréhel i Édith Piaf, muzikom se profesionalno bavi od 2001. godine, a prošle godine njen singl "Je veux" izabran je za ljetni hit na TF1. Od tada dospijeva na prva mjesta francuskih top-lista, a album "Zaz" postiže zlatni tiraž.

S bendom često nastupa na ulicama Monmarta, a svoje pjesme sama potpisuje. Osim "Je veux" veoma su popularne "Les Passants", "Trop sensible", "Prends garde a ta langue" i "J'aime a nouveau".

Pjesma "Je veux" s prezirom govori o današnjem potrošačkom društvu i ima melodiju koja lako ulazi "pod kožu", pa je pjevuše čak i oni koji ne govore francuski.