Dvorana Borik
0

VIDEO / "Simple Minds" 12. novembra u Banjaluci

SRNA
Škotska grupa "Simple Minds" održaće 12. novembra koncert u Banjaluci, potvrdio je Srni Siniša Tomić, muzički promoter i direktor Hard Rock Radija i agencije "Front Stage".

Tomić je rekao da će koncert biti održan u Sportskoj dvorani "Borik" u okviru evropske turneje grupe "Simple Minds" pod nazivom "Graffitti Soul", kako se zove i njihov posljednji album koji su objavili prije nekoliko mjeseci.

Prema njegovim riječima, Banjaluka je zvanično uvrštena na listu evropskih gradova u kojima će ova grupa nastupati.

Iz agencije "Front Stage" ističu da su kao građani Banjaluke i muzička promoterska agencija srećni što su, nakon uspješno organizovanog koncerta Lennyja Kravitza u julu, Banjaluka i naša zemlja ponovo dobili ponudu za organizaciju koncerta jednog od najvećih svjetskih bendova.

Pjevač i tekstopisac Jim Kerr rekao je da album "Graffitti Soul" sadrži "najsmjelije" pop pjesme koje su napisali posljednjih godina.



Slavu su stekli 80-ih godina, nakon što je njihova pjesma "Don’t You Forget About Me" korišćena u filmu "The Breakfast Club", a njihova tri uzastopna albuma tada su bila na vrhu britanskih top lista.
Ulaznice za koncert po cijeni od 30 KM  u prodaji će biti od utorka, 27. oktobra u "Boriku", Hard Rock Radio kafeu, Turističkoj agenciji "MG Travel", te Turističkoj organizaciji grada.

Gost večeri na koncertu biće Vlatko Stefanovski Trio.