U aprilu u Domu mladih
56

VIDEO / Silicone Soul i DJ Tarkan headlineri Sarajevo Spring Music Festa

Klix.ba
Pripreme za Sarajevo Spring Music Fest (SSMF), koji će se održati 12. aprila u Domu mladih, u punom su jeku. Kako ističu iz agencije Ed Booking, koja organizira SSMF, kao headlineri na stageu amfiteatar floor nastupit će popularni britanski dvojac Silicone Soul i slavni DJ Tarkan.
Za sve ljubitelje elektronike, čiji muzički background korijene vuče iz dobrog, starog rock & rolla, škotski funky dance dvojac koji se krije iza imena Silicone Soul bit će posebno interesantan.

Craig Morrison i Graeme Reedie dolaze iz Glasgowa. Upoznali su se još u školskim klupama, njihovo prijateljstvo seže do njihove 11. godine. Zahvaljujući zajedničkim osobinama pravih lokalnih huligana te zajedničkim muzičkim interesima, njihovo prijateljstvo prolazilo je kroz mnoge mladenačke faze, a jedna od njih je i punk rock faza, koja ih je dovela do osnivanja rock & roll benda koji se zvao Dead City Radio.

Rasprodane gaže i publika nagoviještali su perspektivnu rock'n'roll karijeru, no kao što to obično biva, jedna sasvim slučajna stvar promijenila je sve. Prelomni trenutak u njihovoj karijeri dogodio se u lokalnom klubu Arches, gdje je Craig čuo svoje rock ikone Primal Scream kako izvode elektronski house show. Bio je to trenutak kada su ova dva "punk odmetnika" shvatila da je dance ritam nešto što ih produhovljuje i ispunjava, a njihov sljedeći cilj bio je jednostavan: stvarati svoju muziku, snimati ploče i širiti pozitivan vibe.

DJ Tarkan je bez imalo sumnje najpopularniji turski DJ.

Rođen je u Frankfurtu 1973. godine, a po odluci porodice seli se u Istanbul 1985., kada i počinje njegova DJ karijera. Prelomni trenutak njegove karijere dešava se 2002. godine, kada osvaja nagradu DJ godine u Turskoj, a zatim ga publika nagrađuje istom nagradom 2003. i 2004. godine.

Trenutno živi u Istanbulu, gradu s nevjerovatnih 17.000.000 stanovnika, gdje, u tolikoj masi, zaista nije lako doći to izražaja i pridobiti naklonost publike, pogotovo ako uzmete u obzir da tu postoji 50.000 osoba koje se bave DJ-ingom.

Njegovi radovi nalaze se u setovima DJ-a kao što su Sharam, Sander Kleinenberg, Anthony Pappa, Seb Fontaine, Nick Warren, Danny Howells, Hernan Cattaneo...

Pretprodaja ulaznica za SSMF počinje 4. decembra na Kupikartu.ba.

Više informacija o SSMF možete vidjeti na oficijelnoj stranici ED Booking Agencije.