SAD
0

Sheryl Crow nudi besplatan album za glasače

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Dobitnica Grammyja Sheryl Crow odlučila je besplatno podijeliti vlastite pjesme. Riječ je o taktici koju zove "Tupperware" party pristupom s ciljem privlačenje što većeg broja mladih Amerikanaca da glasaju na predstojećim izborima za novog predsjednika SAD-a.

Američka pjevačica je, naime, najavila u srijedu da planira prvih 50.000 osoba koje registruju tri prijatelja za glasanje nagraditi besplatnom digitalnom kopijom svog albuma "Detours" .

"Nadam se da će se ljudi probuditi i emocionalno aktivirati na izborima", kazala je Crow u telefonskom intervjuu za Associated Press, a tokom boravka u Los Angelesu.

Međutim, to nije sve. Sheryl također nudi i besplatan download njene veoma politički nabijene pjesme "Gasoline", svakome ko se logira na web sajt Rock The Vote, ili ko se nalazi na mailing listi ove organizacije, otkrila je njena izvršna direktorica Heather Smith.

46-godišnja muzičarka ujedno je jedna od umjetnica koje su i osnovale organizaciju Rock The Vote, čak prije 18 godina. Prema njenim riječima, album "Detours" se savršeno uklapa u svrhu postojanja organizacije, budući da se u pjesmama obrađuju teme poput, usvajanja, raka dojke, rata u Iraku, ekoloških pitanja i uragana Katrina.