Muzika
148

Shakira pjeva na svečanoj ceremoniji zatvaranja SP-a

Totalsport
Shakira (Foto: EPA)
Shakira (Foto: EPA)
Finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva na brazilskoj Maracani 13. jula prethodit će spektakularni muzički šou-program, na kojem će, između ostalih, nastupiti i kolumbijska super-zvijezda Shakira, najavila je FIFA.

Supruga Barceloninog stopera i španskog reprezentativca Gerarda Piquea, koja je veliki fan kolumbijske nogometne zvijezde Jamesa Rodrigueza, trenutno prvog strijelca Svjetskog prvenstva, nastupit će treći put uzastopno na ceremonijama na svjetskim prvenstvima. Zajedno s brazilskim muzičarom Carlinhosom Brownom izvest će svoju uspješnicu "La La La (Brazil 2014)".

"Oduševljena sam što sam dobila priliku izvesti svoju pjesmu 'La La La (Brazil 2014)' na svečanoj ceremoniji zatvaranja Svjetskog prvenstva. Iz očiglednih razloga sam povezana s nogometom i uistinu znam što Svjetsko prvenstvo znači tolikim ljudima na svijetu, uključujući i mene. Osjećam se zahvalnom što sam dobila priliku nastupiti na završnoj ceremoniji. Fanovi su pokazali nevjerovatnu podršku za ovu pjesmu i ne mogu dočekati da im je izvedem", poručila je Shakira.

Carlos Santana, Wyclef Jean i Alexandre Pires izvest će na ceremoniji zatvaranja pjesmu "Dar um Jeito", službenu himnu Svjetskog prvenstva u Brazilu.