Nada se da neće imati vještački kuk
0

Severina: Za 10 godina ću biti još ljepša i još mlađa

Sarajevo-x.com
"Bit ću još ljepša i još mlađa. I nadam se još uvijek bez vještačkog kuka", kroz smijeh je odgovorila hrvatska pjevačica Severina kada je novinar srbijanskog Pressa upitao kako se vidi za deset godina.

Severina je u intervjuu za Press reviju pričala o svojim muzičkim počecima, saradnji sa Goranom Bregovićem, ljubavi i zajedničkom životu sa srpskim biznismenom Milanom Popovićem, te o vlastitoj percepciji sebe.

Na pitanje koliko je teško biti Severinin roditelj, prijatelj, dečko, kaže da oni stvaraju sliku o njoj kroz druženja, a ne iz novina.

"Ja nikada nisam povjerovala u vlastitu sliku u novinama. Pjevam iz ljubavi i muziku volim, a novine i slava su posljedica mog zanimanja", te otkriva da, iako godinama nosi epitet seks simbola, sebe ne doživljava na taj način.

Najnoviji singl naslovljen "Brad Pitt" predstavila je prošle sedmice u finalnoj emisiji "Velikog brata".

"Ovo je drugi put da sam otpjevala neko ime. Prvi put sam pjevala o domaćem imenu, o Anti, a Brad Pitt je jedan općepoznat muškarac u svijetu. Pjesma ne govori o njemu, nego se dotični u pjesmi upoređuje s njim. Singl ima dobru energiju i ritam. Navikla je Angelina na to da pored sebe ima poželjnog muškarca. On bi trebalo u rječniku da bude zaveden kao sinonim za jednog takvog tipa", odgovorila je na pitanje da li se brine šta će joj reći Angelina Jolie zbog spominjanja njenog supruga.

Novi album hrvatska pjevačica će izdati u septembru, a i sama će se pojaviti kao autor dvije pjesme.

"Ljubav je uvijek najbolja tema za pjesmu, tako da su pjesme ljubavne. Šteta je bacati dobru melodiju za neke socijalne teme, naročito ako su ti likovi političari, onda se brzo mjenjaju. Emocijama je mjesto u pjesmama, a ja sam žena i meni je emocija pokretač čak i onda kad je ona stara, jer svakakve se emocije nalaze u nama, i nove i stare i lijepe i bolne. A kompozitori „opće prakse" pišu svaki dan i njima ne treba inspiracija već je to kod njih stvar znanja, talenta i volje", kaže Severina.

Ne obazire se, kaže, na priče u medijima. U početku karijere se njima opterećivala, ali sada je drugačije.

"Pisalo se svašta, i da ja i Goran Bregović više ne sarađujemo, a mi smo veliki prijatelji i radit ćemo album iduće godine i nastaviti priču koju smo počeli sa 'Zdravo, Marijo'", kaže popularna Sevka.