"Grad bez ljudi" obara rekorde
0

FOTO+VIDEO / Severina na YouTubeu u mrtvoj utrci s Justinom Bieberom

Sarajevo-x.com
Trenutak kad je Seve bila ispred Biebera
Trenutak kad je Seve bila ispred Biebera
Nakon što je na YouTubeu u prvih 24 sata od objave Severinina nova pjesma "Grad bez ljudi" preslušana gotovo 200.000 puta, odnosno u prosjeku preko 130 puta svake minute, ova lijepa balada je u trećem danu od premijere ponovo oborila rekorde.

Naime, u četvrtak, treći dan otkako je online, popela se na visoko prvo mjesto najgledanijih video klipova na YouTube mreži kada govorimo o kategoriji Muzika. Tokom dana bila je na prvom mjestu, a odmah iza nje nalazila se pjesma 'Fa La La' od Justina Biebera, koji ju je kasnije tokom četvrtka prestigao.

U trenutku pisanja ovog dopisa 'Grad bez ljudi' je na visokom drugom mjestu najgledanijih muzičkih klipova za dan 23. na 24. novembra 2011.

Ukoliko se uzmu u obzir svi video klipovi na YouTubeu, odnosno klipovi iz svih kategorija, a ne samo Muzike, tada se Severinina pjesma nalazi na visokom 15. mjestu po gledanosti. Time je 'Grad bez ljudi', balada koju malo ko nije podijelio putem svog Facebook profila, u nešto više od dva dana sakupila pola miliona pregleda te se tako svrstala u internet historiju hrvatske muzike kao pjesma koja je u rekordnom roku (48 sati) postala hit singl sa pola miliona pregleda.

"Jako ste me obradovali, hvala vam, jupi, jako sam sretna! Posebno zahvaljujem svim svojim divnim fanovima i na proljeće im obećavam odličan album", reagirala je Severina na ove izuzetno dobre vijesti.

Severina će prije nego na proljeće izađe novi album ovih dana objaviti video iznenađenja za svoje Facebook fanove, kojih je trenutno okupljeno preko 200 hiljada, a nakon toga i videospot za pjesmu 'Grad bez ljudi' za kojeg su kreacije radili hrvatski dizajneri Juraj Zigman, Aleksandra Dojčinović, Etna Maar i Dalibor Beti.