Muzika
292

Severina: Na mom prvom koncertu u Sarajevu 1990. godine bilo je samo šest osoba

Piše: M. N.
Severina je danas jedna od najvećih muzičkih zvijezda Republike Hrvatske, ali i regiona, međutim nije se uvijek mogla pohvaliti ovako velikim brojem fanova koji je prate iz koncerta u koncert.

Na društvenim mrežama objavila je post u kojem je priznala kako je na njenom koncertu, prvom u Sarajevu 1990. godine, u publici bilo samo šest osoba. Tada je imala samo jednu snimljenu pjesmu.

"Naravno, taj koncert nije bio nigdje ni reklamiran, ali i da je bio, mislim da ne bi bio ništa posjećeniji. Nakon toga, u Sarajevu sam održala neke od najljepših i najuspješnijih koncerata u životu... A da danas znam ko su onih šest ljudi, za svaki koncert dala bih im i karte i jelo i piće i sve...", napisala je Severina.

U prijašnjim intervjuima često je spominjala svoje početke, kao i taj koncert, kazavši kako je skakala i plesala kao da je sala bila puna.

S godinama, nakon velikog truda i rada, stigla je i slava. Gotovo da nema osobe na Balkanu koja ne zna ko je Severina, a njeni koncerti su među najposjećenijim.