Muzika
0

Severina izdaje novi singl

NINA
Hrvatska pop-zvijezda Severina, dvije godine od posljednjeg albuma, vraća se na scenu s novim singlom «Bojate Bane Buski», saopšteno je iz Dallas Recordsa.

CD singl «Bojate Bane Buski» bit će objavljen 23. augusta, a na njemu će se, osim naslovne pjesme, naći i instrumental te kratki film autora Peđe Ličine «Gdje je nestala Slovenija?». Tekst pjesme napisala je sama Severina, koautorstvo muzike potpisuju također Severina, Milo Stavros i Silvio Pasarić, dok je potonji dvojac složio i aranžman.

Refren je napravljen po uzoru na istoimenu indijsku narodnu pjesmu. Uz navedena imena kao glazbenici se pojavljuju i Alen Svetopetrić (gitare i bass), Josip Grah (truba) te Ivana Čabraja i Miro Vidović kao prateći vokali. Pjesma je snimana i miksana u studijima «Morris» i «HI END», a producenti su Severina i Silvio Pasarić.

Velika premijera singla u hrvatskom eteru dogodit će se 21. augusta, istovremeno na 50-ak tamošnjih radiostanica koje će se uključiti u emisiju Dallas Special, koja se emitira svake subote. Na spomenutim radijskim stanicama, koje ujedno medijski prate novi Severinin album, već će se od danas moći čuti poseban jingle s ulomcima novog singla.

Komercijalno izdanje CD singla bit će u prodaji od 23. augusta, u Dallas Music shopovima i svim drugim muzičkim prodavnicama u Hrvatskoj i Sloveniji, a sredinom septembra očekuje se i videospot za pjesmu ''Bojate Bane Buski''.

Sve će to biti uvod u novi album imenom «SEVERGREEN» koji će se u prodaji naći krajem septembra. Bit će to prvo Severinino izdanje nakon velikog uspjeha zlatnog live albuma i DVD-a «Virujen u te – Najbolje uživo!» i ujedno drugi album za Dallas Records.