Muzika
68

SevdahBaby u sarajevskoj Haciendi 7. februara

Klix.ba
Sarajevski klub Hacienda ugostit će u petak, 7. februara, SevdahBaby & Djixx koji će nastupati uživo. Sevdah Baby i njegova vokalistica Dijixx izvest će neke od najvećih hitova poput “Ljubi me brzo, žurim”, “Znoj” ali i većinu singlova s novog albuma "Sega Mega Ti & Ja" koji će premijerno biti predstavljene bh. publici.

Ulaz je besplatan, a zabava počinje u 22 sata. DJ podršku u toku noći pružit će rezident kluba Hacienda DJ Kopipest.

SevdahBaby je od svog prvog pojavljivanja ime koje simbolizira spoj suprotnosti. Album "Sega Mega, ti & ja" nije izuzetak. Slušajući ovaj album, gledajući njegove korice, vidjet ćete prošlost i budućnost, pomiješanu mušku i žensku energiju, nostalgiju i futurizam, urbano i ruralno, svjetlo i tamu, žive instrumente i elektroniku, te eskapizam i surovu svakodnevicu.

Milan Stanković, glavni autor ovog izdanja, je čovjek koji vjeruje da umjetnost nije potpuna ako se zadatku ne pristupi iz šire perspektive, da pop nije dobar ako nema u sebi inovativne energije undergrounda, a da underground nema perspektive ako ne razmišlja na pop način.

"Sega Mega, ti & ja" svojom eklektičnošću zadire u mnoge "svete" zone, pomjera granice, tjera slušaoca da izađe iz svoje zone komfora. Krajnji cilj nije prosta provokacija, krajnji cilj je širenje vidika slušaoca, prosvjećivanje, a na kraju i dobra zabava.

Kao i uvijek, ekstaza i oslobođenje uz ples je zajednički sadržalac svih SevdahBaby pjesama, pa i ovih 11 koje se nalaze na novom albumu je izmišljeni svijet, ali za razliku od ovog u kome živimo idealistički i nevin.

Album "Sega Mega, ti & ja" dostupan je na svim bitnim Internet streaming i download servisima, a besplatan download pjesama možete uraditi ovdje.