Koncert
0

Sergej Ćetković u Domu mladih

Sarajevo-x.com
U sklopu trodnevne manifestacije "Dani Podgorice u Sarajevu“ 21. juna 2008. godine sa početkom u 21 sat u Domu mladih bit će održan solistički koncert crnogorskog pjevača pop muzike Sergeja Ćetkovića.

Ćetković će ovom prilikom Sarajlijama predstaviti i pjesme sa svog novog albuma "Pola moga svijeta“.

Sergej Ćetković rođen je u Podgorici 08. marta 1976. godine. Završio je nižu i srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici i još uvijek je student teoretskog odsjeka Muzičke akademije na Cetinju.

Od 1989. pa do 1994. godine bio je član crnogorske grupe "Vatrena srca“. Sa ovom grupom je nastupao na mnogim festivalima gdje je bio klavijaturista i prateći vokal. Od 1994. godine nastavlja rad u grupi “Amfiteatar” u početku kao klavijaturista i prateći vokal, a kasnije i kao lead vokal. Solo karijeru počinje raspadom grupe "Amfiteatar" 1998. godine i to sa pjesmom "Bila si ruža“.

Nakon nastupa na Budvanskom festivalu sa pjesmom "Sati, dani, godine”, 2000. godine objavljuje svoj prvi album "Kristina”. Mnoge pjesme sa ovog albuma postale su veliki hitovi kao "Zaustaviću vrijeme”, "Probudi me”, "Grad”, "Sati, dani, godine” i druge.

Dvije godine kasnije objavljuje i svoj drugi album pod nazivom "Budi mi voda“, a zatim 2005. godine i album "Kad ti zatreba“. Sa pjesmom "Pogledi u tami” pune dvije godine nalazi se na svim top listama u zemljama bivše Jugoslavije.

  1. godine Sergej objavljuje singl ”Kad bi htjela ti”, kao najavu četvrtog studijskog albuma, "Pola moga svijeta“ na kome se našlo 12 novih hitova.