Muzika
150

Sepultura izabrala Flatline kao specijalne goste na sarajevskom koncertu

Klix.ba
Sarajevski bend Flatline nastupit će kao specijalni gost na drugom sarajevskom koncertu Sepulture, koji će se održati 11. juna u klubu Sloga.

Osnovan 2005. godine, Flatline slovi kao jedan od najboljih bh. bendova. Njihova kombinacija metala i hardcorea koju članovi nazivaju posttraumatic hardcore dosad je više puta odjekivala širom Evrope – naime, bend je odsvirao pet evropskih turneja, a zapažene nastupe na domaćem tlu imali su dijeleći binu sa bendovima kao što su Tankard i Napalm Death. Iza sebe imaju jedan album “Posttraumatic Lullabies” snimljen u Švicarskoj, te dva videospota.

Ono što je zanimljivo za njihov predstojeći nastup sa Sepulturom je to da ih je izabrao upravo Andreas Kisser, gitarista grupe Sepultura. Naime, za vrijeme njihovog prvog boravka u Sarajevu, Kisseru je uručen album Flatlinea “Posttraumatic Lullabies”, te je on, zadovoljan onim što je čuo na debitantskom ostvarenju tog benda, zamolio organizatore sarajevskog koncerta da Flatline budu specijalni gosti.

Vrijedi napomenuti da je danas krenula prodaja early bird ulaznica za sarajevski koncert Sepulture. Early bird ulaznice ograničene su na pedeset komada, koštaju 30 KM i bit će dostupne svaki dan od 12 do 17 sati u klubu Sloga sve dok se ne rasprodaju. Redovna pretprodaja kreće u aprilu.