Muzika
0

Sensation White 21. maja u Beogradu

Sarajevo-x.com
U subotu 21. maja 2011 Sensation će doći u beogradsku Arenu u Srbiju. Sensation donosi tematiku "Ocean of White" u Beograd ekskluzivno za regiju bivše Jugoslavije.

Po četvrti put iz BiH organizovan je odlazak na najveći događaj elektronske muzike na svijetu, Sensation White - Beograd 21.05.2011.

On-line prodaja karata započinje 21. decembra, u 15:00 sati na Sensation.com. Ulaznice će se prodavati na blagajni beogradske Arene. A na području cijele regije prodaja karata počinje 17. januara 2011.

Event koji s pravom možemo nazvati jednim od najvećih muzičkih događaja u svijetu, već dugi niz godine „debelim slovima” je ucrtan u kalendar svih ljubitelja elektronske muzike. Ovu manifestaciju, koja se svaki put održava u različitim gradovima širom svijeta, do sad je posjetilo više stotina hiljada ljubitelja ovog muzickog žanra.

Sensation White održan je po prvi put 2000. godine u Amsterdamu u okviru festivala Sensation i od tada pa do danas se ustalio kao vodeći svjetski plesni događaj. Od početnih 15.000 posjetilaca iz Amsterdama brojke su rasle do 45.000 na stadionu u Amsterdamu (The Amsterdam Arena). Zbog velike zainteresovanosti, počela je organizacija Sensation white party-a po različitim gradovima širom Svijeta, a Holandija, Belgija, Australija, Njemačka, Češka, Španija, samo su neke od zemalja koje su bile domaćin ovom zaista veličanstvenom događaju, dok su Bob Sinclair, David Gutta, Tiesto, Armin Van Buuren samo neka od imena koja su nastupala na dosadasnjim "senzacijama”.

Čast za organizaciju Sensation White-a ove godine, je pripala i Srbiji tačnije Beogradu i fenomenalnoj Beogradskoj Areni, koja je kao stvorena za ovako veliki događaj. Kao i svake godine do sada nezaboravan provod ce svim pristunim priredi najbolji svjetski DJ-i, a uz njih plus 120 statista, plesača, akrobata. "Gabariti” scene prelaze 160 metara kvadratnih, sa iznimnom scenografijom kroz koju će svakih sat vremena proteći nevjerovatnih 2,1 miliona litara vode.

Ljubitelji house, electro, trance muzike iz Bosne i Hercegovine su bili uskraćeni za mogućnost odlaska na sve dosadašnje party-e, a najuporniji su odlazili preko agencija iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Svi oni koji žele da budu dio Sensation White 21.05.2011 u Beogradu sve potrebne informacije mogu naći i dobiti na oficijelnoj stranici www.sensation.com.