Muzika
0

Selma Adžem: Album "Special to me" je projekt iz mog srca i duše

FENA
Selma Adžem
Selma Adžem
Tekstopisac i pjevačica porijeklom iz BiH Selma Adžem prvog augusta izdat će prvi album na engleskom jeziku "Special To Me".

CD je urađen u Yellow Arch studiju u Shefildu i sadrži 11 pjesama na engleskom jeziku, te obradu pjesme Dine Merlina "Sve je laž", koju je dosad na YouTubeu preslušalo oko 140.000 slušalaca.

Taj album Selma će predstaviti tokom ljeta na festivalu i u medijima u Engleskoj, ali posebno je raduje što je, zajedno s bendom, pozvana u Goražde na "Festival prijateljstva".

Selma Adžem kaže da je album "Special To Me" projekt iz njenog srca i duše, napravljen s ljudima i za ljude koje voli, za sve njene prijatelje i fanove.

"Želja mi je bila da napravim CD koji će ljude činiti sretnim. Svaka pjesma ima svoju istinitu priču i bazirane su na mom iskustvu kad sam iz Austrije stigla u Englesku. U posljednjih nekoliko godina napisala sam više od 100 pjesama, a za ovaj album odabrala sam one koje su dirale moje srce. Mislim da je izbor odličan, jer svi koji su ga preslušali, pohvalili su moj rad", kaže Adžem.

Ističe da je za to zaslužan i njen prateći bend Selma&The Sound, predvođen muzičarem Paulom C. Newmanom.

"On mi je najviše pomogao tokom moje muzičke karijere u Engleskoj, a njegove tri pjesme uvrstila sam na moj novi album", kaže ona.

Dodaje da je njen menadžment tim do slušalaca već pustio naslovnu pjesmu albuma. Reakcije su, kaže ona, izvanredne i nakon što su je stručnjaci preslušali, uslijedila su dva poziva na ljetne festivale u Portsmuthu, jedan krajem jula, a drugi krajem augusta.

"Imam već zakazana gostovanja na radiostanicama u Portsmuthu, Shefildu i Londonu. Slijedi kampanja po ovdašnjim medijima i naravno reklamiranje putem Facebooka i Twitera. Posebno mi je zadovoljstvo što sam, zajedno s mojim bendom, pozvana u Goražde na 'Festival prijateljstva', koji će u mom rodnom gradu biti održan od 9. do 16. augusta", istaknula je Selma.

Kaže da će to biti prilika da bh. fanovima predstavi svoj album te da svom engleskom bendu, muzičarima Johnny Ertlu (gitara), Paulu C. Newmanu (giitar, backing-vox), Matthewu Bennettu (piano) i Keith Ramskill (bubnjevi) pokaže bh. tradiciju i kulturu, gostoprimstvo i kulinarske specijalitete.