Muzika
0

Sea Dance festival: Zabava na plaži do izlaska sunca uz dobru muziku i plesače

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sea Dance festival, proglašen je za najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posjetilaca po danu koji vole dobru muziku. I ove godine, festival je privukao veliki broj ljudi željnih dobre zabave.

Sea Dance Festival je ujedno sastavni dio EXIT Avanture i predstavlja neke od omiljenih bina EXIT festivala i mnogobrojne svjetske i regionalne muzičke zvijezde. Plaža Jaz u Budvi i ove godine je puna turista sa Balkana i cijelog svijeta koji su oduševljeni Jadranskim morem i balkanskom gostoljubivošću.

Tokom dana, svi posjetioci se mogu zabaviti na Latino stageu gdje na plaži mogu naučiti nove latino pokrete i zagrijati se za večernje sadržaje. Za one koji vole odmarati, tu su sadržaji Cinema i Chilly Out Stage.

Uz glavnu binu, navečer su aktuelne i Dance Paradise stage, Reggae Stage i Silent Disco. Osim The Prodigyja koji je nastupao sinoć, posjetioci će moći uživati u muzici sljedećih izvođača: Roisin Murphy, Rudimental DJ Set, James Zabile, Van Gogh, Viva Vox, Star Slinger, inašeg benda Dubioza kolektiv, te mnogih drugih poznatih imena. Ukupno će ih biti preko 120.

Ovogodišnji festival traje do 18. jula, a održava na plaži Jaz u Budvi, Crna Gora.