Muzika
0

Save The Rave & Mika @ FISkultura

Sarajevo-x.com
Projekat ''Save the Rave'' 13. februara 2009. godine u sarajevskom klubu FISkultura ugostit će talentovanog bosanskohercegovačkog DJ-a, Miku. Uz podršku dva već prepoznatljiva imena vezana za ovaj projekat – Ajnspric i Wedran, party je planiran sa početkom od 22 sata.

Ulaz za ovaj događaj je 7 KM + konzumacija.

Ponukani zatvaranjem najvećih svjetskih klubova i teškom situacijom u kojoj se trenutno nalazi elektronska muzička scena, Symbiosis i Trip2nite odlučili su se vratiti u ono doba kada je ta vrsta muzike tek dolazila na svjetsku, a i našu scenu. Taj povratak obilježava ponovno skupljanje u mračnim, napuštenim i malim prostorima, gdje je dobar i kvalitetan zvuk, te dobro okruženje, jedino što svim prisutnima treba za odličan provod do zore. Pod nazivom ''Save the Rave – Svako dobro Bosno i Hercegovino'', ove dvije organizacije već su u proteklom mjesecu u Clubu AG održale dva partija na kojima su nastupali Ajnspric (Symbiosis) i Wedran (Trip2nite), uz podršku brojne publike, zainteresirane za dalji nastavak projekta.

Zbog toga će u sarajevskom klubu FISkultura 13.2. ''Save the Rave'' ugostiti poznatog bosanskohercegovačkog DJ-a – Miku, koji kada ne izdaje na etiketama kao što je ugledni londonski Ying Yang, vođen pod budnim okom još jedne od ikona techno scene - Pedra Delgarda, ostatak vremena prodvodi radeći na razvoju vlastitog Innervate Records vinil labela. Mika je danas jedan od najrespektabilnijih techno producenata na svijetu i on će svojim nastupom u Sarajevu podržati čitavu ideju i koncept projekta ''Save the Rave''.