Muzika
5

"Sav taj jazz" u Alta Shopping Centru

Klix.ba
Alta Shopping Center pasioniranim ljubiteljima kvalitenog jazz zvuka poklanja nezaboravno muzičko veče i koncert Sarajevo Jazz Guerilla sastava.

Subota, 23. januar je jedinstvena prilika za sve građane Sarajeva da uživaju u vrhunskim izvedbama muzičara različitih generacija, umetničkih izraza i senzibiliteta, a koji će ovom prilikom upotpuniti i senzualan glas beskrajno talentovane Marije Šestić.

"Jazz pjevam nekoliko godina, i kroz saradnju sa Sarajevo Jazz Guerillom sam mnogo naučila, i proširla svoj repertoar. Obožavam da pjevam sa ovim momcima, sa kojima nerijetko izvodim sevdah ali i neke druge žanrove. Ovog puta ćemo izvesti neke poznatije, i manje poznatije jazz standarde u njihovim sjajnim aranžmanima, a takođe ćemo imati i nekoliko izleta u soul, kroz muziku genijalnog Stevie Wondera. Sve u svemu, očekuje nas mnogo odlične muzike. Vidimo se u subotu u tržnom centru Alta", izjavila je Marija Šestić uoči priprema za koncert. Koncert Sarajevo Jazz Guerille i Marije Šestić počinje u 19:30 sati.