Prvi koncert u Domu mladih
0

FOTO+VIDEO / Sarajlije svih generacija uživale u hitovima "Prljavaca"

Tekst i video: Jasenko Korjenić
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Zagrebački bend Prljavo kazalište sinoć je u Domu mladih održao prvi koncert. Kao što je bilo za očekivati, dvorana Doma mladih je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Na repertoaru su bile pjesme iz čitave karijere benda, a najveće ovacije doživjele su stari hitovi kao što su "Marina", "Ne zovi mama doktora", "Sve je lako kad si mlad", "Heroj ulice", "Crno bijeli svijet" i "Mi plešemo". Publika je odlično reagovala na nastup i horski pratila band tokom koncerta.

Koncert je trajao dva i pol sata, a "Prljavci", tačnije Mladen Bodalec vratio se na bis otpjevavši veliki hit "Uzalud vam trud svirači" stavivši tačku na i prelijepe večeri u kultnom Domu mladih.

Jasenko Houra je u svom stilu i kako je najavio na press konferenciji uzimao od publike tašne, šalove, pa čak i video kamere. Sve je to vraćao publici, od koje je uzimao cigarete.

Vrhunac večeri je bio kada je pjevač Mladen Bodalec izveo na binu više od dvadeset djevojaka koje su skupa s njima pjevale veliki hit "Marina"

Svi koji su propustili sinoćnji nastup Prljavog kazališta, priliku za popravni imaju večeras u 21 sat kada će stari rockeri odsvirati još jedan koncert za sarajevsku publiku.

U video prilogu pogledajte atmsferu sa koncerta i utiske članova banda Prljavo kazalište.