Srđan Ivanović & The Blazin' Quartet
0

Sarajlija koji osvaja Holandiju

Sarajevo-x.com
Srđan Ivanović, bubnjar, kompozitor i vođa benda “The Blazin' Quartet” osvaja holandsku jazz scenu. Sa svojim bendom ovaj Sarajlija osvojio je jednu od najprestižnijih nagrada u Evropi, i svakako najprestižniju nagradu u Holandiji “Dutch Jazz Competition” u finalu održanom na “North Sea Jazz” festivalu u Rotterdamu jula 2008.

Prema riječima žirija “The Blazin' Quartet” je "pobjedio na osnovu originalnosti svoje muzike, slobodnog i interaktivnog sviranja i organskim zvukom benda“.

The Blazin' Quartet čine: Alex Simu - T. Sax, klarinet - Rumunija, Michael Rorby - trombon - Švedska, Mihail Ivanov - kontrabass - Bugarska, te Srđan Ivanović - bubnjevi - Bosna i Hercegovina.

Srđan i njegov internacionalni bend su bazirani u Amsterdamu, a u aprilu su pobijedili i na “Holland Casino Jazz&Pop Award” u Utrehtu.

The Blazin' Quartet priprema snimanje svog prvog albuma koje bi trebalo da počne u decembru. Također se spremaju i za proljetnu turneju u Holandiji pod nazivom “Young VIPs” nakon čega nastupaju na North Sea Jazz festivalu 2009. godine. North Sea Jazz Festival ima tradiciju od 1976. i trenutno se održava na 15 stageova, ugošćava 1.200 izvođaca te oko 23.000 posjetilaca dnevno.

Nadamo se da ćemo uskoro imati priliku ugostiti Srđana i njegov Blazin' Quartet i u njegovom rodnom gradu.